We leven in een spannende tijd: ons leven verandert razendsnel door trends, mode en technologische ontwikkelingen. Zo snel dat mensen en steden het maar moeilijk bij kunnen houden. Wij hebben hebben het hier in West-Europa erg goed, beter dan ooit. Gelukkig is dat ook op wereldschaal aantoonbaar.

 

Maar zitten we niet vast in het groeidenken vanuit het idee van schaartste. Met als oplossing marktwerking voorop: meer meer meer, dan komt het wel goed. Dat was prima in de vorige eeuw: we zijn er ver mee gekomen. Ook past het bij ons natuurlijke wezen: vanuit de evolutie hebben we moeten dealen met schaarste.

Ik ben echter van mening dat we op een punt in de tijd zijn aangekomen dat we echt anders moeten gaan denken: kan het beter in plaats van meer?

Dat betekent zeker voor steden een gebouwde omgeving die beter bijdraagt aan wat we als mensen echt willen: lekker wonen, ontmoeten, werken, ontspannen... Met bijpassende producten en diensten, zonder dat we blijven hangen in verouderde systemen en achterhaalde opvattingen.

Stad en stedelijk leven vraagt om herbezinning vanuit nieuwe technologie en eigentijdse opvattingen van duurzaamheid en economische principes. Daar werk ik aan!

Van adviseur naar stadsfilosoof & docent

Zomer 1997 ben ik als planoloog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) met specialisatie Stedelijke Ontwikkeling. Ik heb 15 jaar als adviseur, projectleider, coach en trainer in opdrachten door het hele land voor Stipo: een team voor stedelijke ontwikkeling. Daar was ik een van de vier partners.

In 2012 ben ik voor mezelf begonnen vanuit mijn passie voor mijn inhoudelijke specialisaties: stadsfilosofie, stedelijke technologie (smart cities) en circulaire steden en regio's.

Ik ben inmiddels docent aan de Aeres Hogeschool Almere en studieleider ('opleidingsdirecteur') voor de opleiding Geo Media & Design.

Daarnaast ben ik bestuurslid bij het GIN (Geo-Informatie Nederland) met onderwijs en onderzoek in mijn portefeuille.
‚Äč

Je kan mij voor lezingen en workshops / masterclasses boeken via de Speakers Academy.

En je kan mij persoonlijk volgen op diverse social media. Zie de icoontjes onder mijn foto en onder aan elke pagina.