Mijn naam is Kees Jansen. Als afgestudeerd planoloog ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in slimme circulaire steden.

Ik ben stadsfilosoof: de ontwikkeling van steden, zowel ruimtelijk als sociaal vind ik bijzonder intrigerend. Blijkbaar wegen alle nadelen niet op tegen de voordelen van wonen, werken en leven in de stad dat wij als mensensoort -mondiaal- massaal doen.

Ik heb een aanstelling aan de Aeres Hogeschool Almere. Ik sta volledig achter het motto van deze hbo-faculteit: “Laat de stad leven!”

Ik ben teamleider van docenten van drie opleidingen: Geo Media & Design (GMD), Duurzame Bedrijfskunde (DB) en Aarde en Klimaat (A&K) en studieleider van de opleiding Geo Media & Design. Studieleider houdt in dat het curriculum GMD onder mijn verantwoordelijkheid valt.

GMD en A&K zijn eigentijdse hbo-opleidingen met geografie, geo-data, geo-ICT, geo-media (analyseren) en ontwerpen (visualiseren) als basis. In de opleiding Duurzame Bedrijfskunde staat toekomstgericht ondernemen in de circulaire economie centraal.

Daarnaast doceer ik nog enkele vakken: big data in smart cities, slimme circulaire regio's en (stedelijke) ethiek.

Inzicht in ‘wat is wanneer waar?’ (lees: geo-data) is in mijn ogen van toenemend belang in deze complexe wereld. Daarbij zie ik geo-data ook als steeds belangrijker voor een circulaire leefomgeving. Sterker nog ik zie geo-data steeds meer als kern voor stedelijke opgaven.

Op verzoek kan ik als inspirator een workshop verzorgen over stadsfilosofie en stedelijke circulaire regio’s van de toekomst.