Mijn naam is Kees Jansen. Als afgestudeerd planoloog ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in slimme circulaire steden.

Ik doceer aan de Aeres Hogeschool Almere en ben ook studieleider van de opleiding Geo Media & Design. Dit is een multidisciplinaire studie met geografie, geo-ICT, nieuwe media en ontwerpen als basis. Studenten leren datavisualisatie, 3D-design, analyse van data, GIS, webcartografie en kunnen complexe informatie en data concreet maken in digitale toepassingen.

Daarnaast ben ik bestuurslid van Geo Informatie Nederland (GIN). In deze functie probeer ik de fysieke wereld te koppelen aan geo-data en datavisualisatie. 

De studie van ‘wat is wanneer waar?’ is in mijn ogen van toenemend belang in deze complexe wereld. Daarbij zie ik data ook als steeds belangrijker voor een circulaire wereld: de noodzakelijke duurzaamheid die we moeten bereiken.

Ik ben naast docent, studieleider en bestuurslid ook in te huren als spreker voor korte of lange lezingen, keynote-speeches en workshops.

Voor meer informatie, ga naar LinkedIn of Speakers Academy.